> Boşuna arama kendini gözlerimde… Çok uzun zamandır gözlerimde değil kalbimdesin.
>Seni gittiğim her yere taşıyorum, sevgili! O yüzden yabancı gözlerde aramıyorum gözlerini.
>İçim o kadar senle doldu ki… İnsanlar seni göz bebeklerimde görürler diye bakmaya korkar oldum.
>Aynaya bakınca seni değil kocaman bir yürek ve o yürekte ondan da büyük bir sen gördüm.
>Karşımda dur gözlerimi kapatıp seni seyretmek istiyorum.
> Gözlerim sende kaldı bir daha istemeye utandım.
> Gözlerimle sana esir olacağıma ya seni gözlerimden silerim ya da seni kalbime nakşederim.
>Öyle sarılmıştım ki sana aramızdan rüzgar geçmezdi.
>Ruhun dudaklarını kullanıyorsa öpebilirsin. Yok eğer ruhun dudaklarından kopmuşsa yok hayır dur öpme.
>Seni yeterince anlatmadılar diye gözlerime hesap sordum.
>Gözlerim gözlerine vurgun olduğundan beri artık her şey anlamını yitirdi. Artık her şeye senin gözlerinden bakıyorum.
>Sana öyle bir sevgim var ki, sana bu sevgiden zarar gelmesin diye bakmaktan korkuyorum.
> Bakışlarımın ölülüğünden sevgimin diriliği okunur.
>Titrer durur ellerim yanında. Vücudum ürpermeye dolar. Üşürüm ben senin yanında. Çünkü varlığın içime serinlik verir.
>Seni gözlerinden seyredemiyorum. Bana kalbinin gözlerini aç.
>Seni acılarımın içinde canım gibi saklıyorum.
>Ben senin yüzünden çektiğim her şeye razıyım. Ama senin benim yüzümden azap çekmeni istemem.
>Açılırken avuçlarım sessizliğe ellerinin içindeyim. Ağlamak geliyorsa içinde, ağla; gözyaşının içindeyim.
> Dokunsan haykıracak bıraksan ağlayacağım.